Question # 1: What makes your marketing strategies different from what my pool, spa and accessory suppliers have already taught me?

Answer: Good Question! First of all let me tell you that what I teach you is “non-denominational”. That means it doesn’t matter to me which brand of spas or pools you sell. My strategies work regardless of the brand.

Unlike most spa and pool company trainers and educators, I did not grow up in the pool and spa business. As a matter of fact, I have 25 years of sales and marketing experience outside the industry. For the past 30+ years, I have created, sold and marketed to over two-dozen different retail industries in 30 countries around the world.

I’ve had an opportunity that most dealers never get. During my career, and in my consulting practice, I get to go over and work with industry A. While I’m over there, I notice something they’re doing that’s phenomenally effective. I see that hardly anybody else outside their business is doing it, but they could be doing it, so I borrow it from industry A and I take it over and I teach it to industry B.

Many of the marketing strategies I implement come from the auto industry, the professional services industry, the Power Sports industry, and the Internet marketing industry. You will benefit from my years of experience working in these and other dealer-based industries.

Question # 2: Can’t I Just Learn This Stuff On My Own

Answer: I’m sure you could learn this on your own….but why would you want to? Aren’t you strapped enough for time as it is? How valuable is your time and money? Listen, people pay you for your expertise, because you are the expert. You’ve “been there and done that” and have the stripes on your back to prove it.

I’ve spent years and thousands of dollars collecting, testing, implementing, and perfecting these strategies with great success in hundreds of small businesses. I’ve learned what works and what doesn’t so you don’t have to. Why reinvent the wheel at the expense of losing a ton of time and money?

Question # 3: Why should I pay you to learn stuff I already know?

Answer: You shouldn’t. If you have kept up to date with all the changes in Internet marketing over the years and are already using the latest Internet marketing strategies, you don’t need to pay me and you shouldn’t!

But consider this…
• Did you know that Google changed their search algorithm 500+ times in 2012 alone.
• Are you familiar with the latest Penguin and Panda updates and how they might affect your Google rankings?
• Did you know that Google Maps changed to Google Places then to Google Plus and have you adjusted your Google strategy to take advantage of these changes?

The point is that unless you are spending more time keeping up with the best strategies in SEO, Internet marketing and social media than you are selling pools and spas, then we should at least talk. “The problem is you don’t know what you don’t know”.

Question # 4: My business is different than most, are you sure your sales and marketing strategies will work for me? OR This will never work in my business it’s different here in (insert city name)

Answer: I think you’d be surprised how many dealers say the same thing to me. The strategies I use work regardless of what part of the country you live in or your specific product mix/ target market.

Question # 5: I am not much of a marketing guy/gal, how will I know which strategy to use?

Answer: I am a firm believer in making sure that my clients know what I am doing and why I am doing it. I have a very specific step-by-step process that I use that has proven to deliver the best results. I walk you through that process and then show you the results that other dealers have achieved. If at any time you have a question or don’t understand something, I encourage you to ask – the more you know about what I am doing, the better!

Question # 6: I don’t have a big marketing budget, can you still help me?

Answer: For most dealers, it is not about spending more so much as it is either reallocating resources or improving what you are already doing. Obviously the more strategies we decide to implement the more it costs, but we can work with you to put together a plan that fits your needs and your budget.

Question # 7: How much time will it take before I start to see results of my efforts?

Answer: As with just about anything, the more time and effort we put into some of these strategies the quicker you’ll see the results. Some of our clients have closed sales directly attributable to our strategies within days of actual implementation, but most dealers will begin to see results within 30-60 days. A lot depends on which strategies we have implemented.

Question # 8: Do you teach sales closing techniques?

Answer: No. This is not sales training. I’ll let your suppliers teach you that. But everything we do will help your sales team increase their closing ratios by sending them more qualified prospects through improved marketing strategies.

Question # 9: Will you work with competing dealers in the same market?

Answer: No. Due to the strategic nature of what I do, I can only work with one dealer in each market. I can work with an in-ground pool dealer and a hot tub dealer in the same market because they aren’t selling the same product, but I cannot work with 2 in-ground pool dealers or 2 spa dealers in the same market. My current clients will tell you that once we start working together I am there to do everything I can to grow your business and minimize your competition.

Question # 10: Do your marketing strategies qualify for Co-Op funds that my suppliers offer?

Answer: Each pool and spa manufacturer is different, you’ll need to check with them. I know many of my dealers get co-op reimbursement from their suppliers.

Did I miss something? Still have questions? Feel free to call or e-mail me. I’d love to talk to you!

Get Your Free Report

Spa-Pool-Marketing-Success-9-Steps-XS

Message Me on Facebook

Connect With Us

Facebook

Twitter

Youtube

LinkedIn

Google Places

adwords-certified
Loading